Onze projecten.

Verandering vergt veel inspanning. Van elke kilo verkochte thee van onze eigen merken doneren wij een vast bedrag aan de foundation om de continuïteit te borgen in de projecten die jaarlijks worden gerealiseerd. Lees hier onder meer over een greep uit onze projecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.

Dangampola - drinkwater project

Bij basisschool Batathota, gelegen in het dorp Dangampola is een nieuwe waterput gemaakt en zijn er verschillende sanitaire voorzieningen gerealiseerd voor de kinderen. De ouders van de kinderen op deze school zijn werkzaam in de theeplantages in dit afgelegen gebied.

Dambuluwana Health Clinic

De Fair Tea Foundation heeft wederom een Health Clinic georganiseerd. In het dorp Dambuluwana, gelegen in een van de armste gebieden van de theeplantages, werd een tijdelijk gezondheidscentrum opgezet. 22 gediplomeerde artsen en tientallen verpleegsters waren aanwezig om de nodige hulp te verlenen. Én met succes! Ruim 700 mensen uit de nabij gelegen dorpen werden behandeld of werden nagekeken. Voor iedereen werd een medisch dossier aangelegd, waarin de lichamelijke conditie van de mensen in de toekomst wordt geregistreerd.

Donatie schoolspullen

De overstromingen in Sri Lanka, zijn vooral in het gebied Ratnapura, waar onze theeplantages liggen, veel gezinnen getroffen en moesten ze tijdelijk hun huis verlaten. Veel spullen zijn verloren gegaan. Samen met onze stichting hebben we 300 kinderen geholpen met nieuwe schoolspullen, zoals tassen en boeken.

Nieuw sanitair gebouw en watervoorziening

Samen met de Sithaka Fair Tea Foundation hebben we opnieuw een bijdrage geleverd aan de opbouw van sanitaire voorzieningen en een waterput bij een basisschool. Alle kinderen op deze school, gelegen in het dorp Halpe Upananda Vidiyalaya, zijn zo ontzettend blij en dankbaar. Daar doen we het voor.

Health Clinic

Dit keer werd een tijdelijk gezondheidscentrum opgezet in het dorp Bambarabotuwa Maha Vidyalaya, gelegen in het gebied Ratnapura. Mensen uit dit dorp en uit de omliggende dorpen, stonden in de rij voor een check up bij de diverse aanwezige artsen. Het was wederom een geslaagde dag waar veel mensen zijn geholpen.

Wil je meer weten over de Fair Tea Foundation?

Neem contact op voor meer informatie